Open menu

We vertrekken weer vroeg uit Hua Hin en worden nauwelijks op de weg zijnde meteen geconfronteerd met een zwaar ongeluk waar verschillende doden bij zijn gevallen. Een zeer onplezierige ervaring vooral als je nog zoveel kilometers voor de boeg hebt. Maar vooruit , het is mooi weer en de zon schijnt dus door langs de kust naar beneden naar Shumphon. Hier is Thailand op z’n smalst. We kiezen ervoor om de weg langs de golf van Thailand te verlaten en een oversteek te maken richting Myanmar (Ranong) en de Andaman zee. We rijden door een schitterende omgeving met vele nationale parken verder naar het zuiden en belanden in Phang Nga.
Vanuit de verte zie je losstaande hoge grillige bergen (rotsformaties).  Je wordt er vanzelf na toe getrokken, zo mooi ziet het er uit. We komen aan een klein inhammetje aan zee terecht waar je bootjes kunt huren om de zee op te varen door de mangrove naar de wonderbaarlijke rotsen. We maken foto’s en besluiten hier terug te komen en een boot te huren.  Maar nu eerst door naar Phuket.

phuket mapPhuket is een eiland verbonden met het vaste land door een brug. Onze keuze valt voor een hotel in de stad zelf. We gaan ervan uit dat hier ‘s avonds wat meer te doen is dan aan de kust.

We vinden al snel een hotel in het centrum. Als we op verkenning gaan is het voor het hotel erg druk, heel veel mensen, tv wagens en vooral veel politie. Geen idee wat er aan de hand is, een optocht misschien??? Na een stadswandeling, wat winkelen en eten ontdekken we dat de hoofdstraat nog steeds is afgesloten en dat al de mensen nog steeds staan te wachten, waarop……… op de prins. Als hij uiteindelijk arriveert wordt zijn auto voor de deur (op de stoep) van een onooglijk visrestaurantje geparkeerd , stapt hij de auto uit en vliegt het restaurant binnen waar hij gaat eten achter gesloten vensters. De bevolking blijft gewoon wachten, wij dus niet.

phuket2

Een rondje met de auto over het eiland Phuket is beslist de moeite waard. Je hebt prachtige vergezichten over de zee en de vele baaien. Ook het eiland zelf is groen met leuke kleine dorpjes.  Aan zee liggen de bekende stranden als Pa Tong beach en helemaal op het puntje in het zuiden Lam Phrom Tap. Wat direct opvalt is dat alles hier in de stad en ook op de boulevard duurder is dan in Pattaya. Kleding, eten drinken noem maar op. Op veel plaatsen in Phuket kun je de invloeden van de Portugezen zien. Veel huizen zijn in Portugese steil gebouwd.