Open menu

Op onze terugreis naar Pattaya in 2010 laten we de Mekong verder liggen en gaan het binnenland in richting Surrin. Ieder jaar in november is er een groot feest ter ere van de olifant. Veel olifanten,die afgedankt zijn of te oud of de eigenaar kan de hoge kosten niet meer betalen, worden naar Surrin gebracht om daar verder te worden verzorgd in een speciaal ingericht dorp voor olifanten. De bewoners hebben de olifanten aan huis staan. Het dorp krijgt ook veel schenkingen voor het verzorgen van de olifanten. Het was wel even zoeken voordat we het olifantendorp hadden gevonden want het ligt echt in de middle of nowhere. Maar door gewoon door te blijven rijden en goed op borden met olifanten te letten (alle andere borden zijn in het Thais) is het toch gelukt.

surin 1

Bij een parkeerplaats vindt je een enkel winkeltje waar je wat te eten en te drinken kunt kopen verder die je een groot onderzoekslaboratorium en als je verder loopt overal olifanten oude jonge grote en kleine. Onder luifels tegen de zon of onder de huizen.

surin 3

Het leuke hier is dat we de enige buitenlanders zin. Wel zijn er een paar klassen Thaise schoolkinderen met hun onderwijzers die naar een voorstelling van de olifanten komen kijken. Er is ook een museum op het terrein. Toch heel wat anders hier in Surrin dan al de andere olifantendorpen die we al eerde hebben bezocht met reisorganisaties.