Open menu

Amsterdam - Kuala Lumpur

Vrijdag , 13 november 1998

Om 09.14 uur arriveren we op Schiphol. We drinken nog een biertje en stappen dan het vliegtuig in van Maleisia Airlines. Het is een vrij nieuw vliegtuig een Boeing 777. Iedere vliegtuigstoel heeft zijn eigen TV met keuze uit allerlei videofilms en spelletjes. In de armleuning van je stoel zit een model telefoon die je eruit kunt halen en als muis voor je TV kunt gebruiken. Je hoeft je dus niet te vervelen. De beenruimte is wat beperkt. Een paar stoelen minder zou leuk zijn. De bediening is weer voortreffelijk.

Kuala Lumpur

Zaterdag, 14 november 1998

We landen keurig op tijd. Het is 7.25 uur. Het vliegveld is groot en heel modern. Het bestaat uit meerdere gebouwen. Je neemt een treintje (zonder chauffeur) om je bagage op te halen. Alles is even luxe. Na even zoeken en vragen vinden we onze chauffeur van het hotel. Er gaan nog 5 personen mee in de bus. Fransen en Noren of Zweden. Het vliegveld ligt in de middle of nowhere schitterend aangelegd met veel wegen zonder verkeer. Na ongeveer een uur rijden zitten we in de stad. Het hotel ziet er goed uit. 20 etages. Wij zitten op de 14e . Strijkplank en strijkijzer in de kast. De kamers zijn van alle gemakken voorzien. Even opfrissen en de stad in. De omgeving verkennen. Het is warm erg warm. We eten en drinken wat en besluiten terug te gaan om wat te rusten.

's Avonds naar de chinese wijk.  Een grote avondmarkt met horloges, T-shirts, films etc. Gezellig wezen eten in een chinees restaurantje met Nederlands sprekende bediening. Daarna nog wat shoppen, terug naar het hotel gewandeld en naar bed.

Zondag, 15 november 1998

kuala lumpur02 Deze morgen maken wij een tochtje door de buitenwijken van Kuala Lumpur. We worden smorgens vroeg bij ons hotel opgehaald en gaan van daar uit naar een verzamelpunt. Hier worden we verdeeld over diverse busjes. De tour gaat naar een rubberplantage, een tinfabriek, een winkel met kevers en spinnen en een batik fabriekje. Daarna nog even 300 treden naar boven naar een Hindoe heiligdom in een grot, dit onder de begeleiding van een stel apen. De klim naar boven was zeker de moeite waard. De grot was enorm en beslist een bezienswaardigheid.
Terug naar het hotel, even rusten en  film kijken.
Wederom was het tijd om even te gaan shoppen. Tegenover het hotel zijn onwaarschijnlijk grote winkels. Je ziet hier de duurste merken,  naast namaak. Ongelooflijk.

Maandag, 16 november 1998

Vandaag gaan we voor de City tour. Om 09.00 uur worden we opgehaald. De Canadezen die we gisteren ontmoeten zijn ook weer van de partij. Met 4 personen in een busje gaan we sight seeing Kuala Lumpur.

De eerste stopplaats is het oude koloniale centrum, een Engels stukje Kuala Lumpur inclusief criketveld en club.

kuala lumpur03We rijden verder langs het Parlementsgebouw naar het Nationaal monument. De Jappanners waren ook hier !

We vervolgen onze trip via het koninklijk paleis naar het Nationaal museum waar je de verschillende volkeren die in Malaysia leven en hun klederdrachten en gebruiksvoorwerpen kunt bewonderen. Ook de dieren die hier momenteel voorkomen staan opgezet in hun natuurlijke omgeving achter glas. Alles ziet er behoorlijk stoffig uit. De ijsvogeltjes kleuren zelfs grijs. Buiten staan de vervoermiddelen van wel eer. Draagstoelen, riksja’s, houten karren en de 1ste Engelse trein in Kuala Lumpur uit 1920. We stappen weer in de bus en rijden richting hotel. Onderweg zien we de pas gerealiseerde Monorail. Je kunt zo 40 km.in 20 minuten overbruggen. Iets voor de NS misschien? We gaan nog even winkelen en lekker eten. In de avond lopen we naar de Chinese wijk en kopen van ons laatste geld nog wat filmen en software en lopen ook weer terug naar het hotel. Geen geld meer voor de taxi. Koffers pakken en morgen om 05.00 uur weer op.