Open menu

Trichy

Zaterdag 26 februari 2000

Twee tempels vandaag. In de eerst volgende stad gaan we op zoek naar een fotozaak voor reparatie of vervanging van de lens, of iets anders. Het is toch jammer als je geen echte foto’s kunt maken alleen maar digitale.
We vertrekken om 10.00 uur na een uitgebreid ontbijt buiten op het terras aan de rivier. We gaan naar een museum van de Rajaraja een keizer uit de 10e eeuw. Stelt niet veel voor, geen bezoek waard. Daarna bezoeken we aansluitend zijn paleis (of wat er van over is). Heel mooi, maar erg slecht gerestaureerd.

trichy04Weer in de bus naar een van de grootste shiva tempels, gebouwd door Rajaraja 1. Het behoort tot de mooiste gebouwen ter wereld. De top van de tempel wordt gevormd door een brok steen van ongeveer 80 ton. Het gevaarte werd door honderden ossen naar boven gesleept. Op het tempelterrein staat een enorm beeld van een ”nandhi”  (koe). Heel mooi, en groots. Maar waarom moet je overal op je blote voeten naar toe?

Na de bezichteging van de tempel nog wat rondgelopen. Warm en te veel herrie, dus terug naar de bus waar we verrast worden met een pilsje door de reisleider en een lekkere vers gefrituurde uienbal. Op naar de lunch in een airco hotel. Het regent pijpenstelen. 

trichy02 Na een uur of twee arriveren we in het volgende hotel te Trichy. Hier blijven we twee nachten. We gaan met de gids Rozario op zoek naar een fotozaak. In de taxi naar de oude stad. We vinden een reparatie “winkel” op de 3e etage, een klein kamertje. De lens is niet te repareren, maar dat wisten we al. Een nieuwe lens is moeilijk te winden. Iedereen wordt afgebeld. We krijgen een adres mee, en daar gaan we weer, tussen al die krioelende mensen door, op zoek naar een camera. We vinden met veel moeite het adres. Het blijkt een van de vele kleine houten vierkante winkeltjes te zijn, die je overal tegenkomt. Er is wel een lens te krijgen, maar geen automatic. Dan maar een nieuw toestel kopen. De gids verrast ons nog met een maaltijd uit een Indiaas ‘fast food center’. Een bordje prut met een glas sap. Het smaakt goed gekruid. Als we morgen nog niet naar de wc lopen dan snap ik er niets meer van. Terug naar het hotel. Cola en water gekocht en naar de kamer.
 

Zondag 27 februari 2000

trichy03

Vandaag een vrije dag. Trichy is een grote stad aan de rivier de Ganges hier genaamd Cauvery. Er zijn meerdere  tempels te bezichtigen. Aan de noordkant op een eiland in de rivier ligt het grootste complex van India de Sirangam. Hier wonen en werken 20.000 mensen en elke dag is er een grote stroom van pelgrims.
The Rockfort tempel is boven op een rots. Je moet 432 trappen beklimmen. Ik weet niet of ik dat wel red. We zien wel wat we gaan doen.

Lekker uitgeslapen dus, uitgebreid wezen lunchen. Lekker zwemmen, lezen en verder niets. Nog een pilsje gedronken met wat mensen uit de groep. Op de gang geserveerd. In het restaurant krijg je geen bier, alleen bier bij room service. Laat naar bed.