Open menu

Maeklong Railway Market, unieke markt op de spoorlijn

De trein rijdt letterlijk dwars door de markt

meaklong1De Maeklong Railway Market is een unieke markt die letterlijk elke dag wordt gehouden op het spoor van het stadje Samut Songkhram, bijgenaamd Maeklong. Vlak voordat de trein in Maeklong aankomt moeten de standhouders hun producten van het spoor halen en de luifels van de marktkramen terugtrekken. Zodra de trein weer vertrokken is wordt alles weer teruggezet. Op de spoorlijn die Samut Sakhon met Samut Songkhram (Maeklong) verbindt rijdt acht keer per dag [zeven dagen per week] de trein midden door de markt.

De Maeklong Railway Market moet je gezien hebben

meaklong2Het is een bijzondere gebeurtenis om te zien hoe de trein door de dicht opeengepakte Maeklong Market rijdt. Deze treinroute is daarom over de hele wereld inmiddels bekend geworden. Op youtube staan dan ook  verschillende video’s waarop dit tafereel te zien is, maar het is toch echt heel verbazingwekkend om dit spektakel ‘live’ mee te maken.

De Maeklong Railway Market begint al vroeg in de ochtend en duurt tot laat in de avond. Het is een kleurrijke markt waar vele versproducten en kleding worden aangeboden.