Open menu

In 1994 tijdens de eerste rondreis met familie Vervoorn en vrienden hebben we in Pitsanulok een avond en een nacht doorgebracht.

phitsanulok 2Vanuit ons hotel worden we opgehaald met riksja’s  en door de stad naar de rivier gefietst door een sterke Thai. In de rivier liggen grote houten boten. Als we over de loopplank de boot opgaan kunnen we in de keuken kijken waar ons diner voor vanavond wordt bereid.

We krijgen lekker en stevig gekruid Thai's eten met als verrassing een grote schaal frietjes met saté. Smullen dus. We drinken bier bij het eten maar dat geeft af en toe problemen. Grote flessen bier hebben ze niet, kleintjes is ook goed. Voor het  tweede rondje zien we dat ze bier gaan kopen en dus hebben ze weer grote flessen, maar een ander merk, geen probleem. Het dessert wordt geserveerd op een andere langszij liggende boot. Een hele mooie grote oude houten boot. We vragen of er ook bier aan boord is en we willen graag dat ons obertje (Dad) ook meevaart over de rivier. Alles kan vanavond. Het wordt een gezellige avond en doodmoe rollen we ons bed weer in.

phitsanulok 3 Zo is Pitsanulok voor ons een vast plaats geworden tijdens onze reizen naar noord Thailand met goede herinneringen. De boten hebben we niet meer kunnen vinden, maar er is tegenwoordig een gezellige avondmarkt aan de rivier met tientallen restaurantjes waar je lekker kunt eten, en barretjes waar je verse koffie kun drinken of een glaasje drank, lekker in de open lucht.