Open menu

Pondicherry

Donderdag 24 februari 2000

Het is ongeveer 2 á 3 uur rijden van Mamallapuram naar Pondicherry.
Gisteravond is het gaan regenen en het is niet meer droog geweest. De regen valt  er met bakken uit, wat erg ongebruikelijk is voor de tijd van het jaar. De bus rijdt eerst nog even een hoek uit het hotel en een gat in de bus en dan vertrekken we.
Er wordt gestopt bij een grote zoutvlakte, maar weinig mensen zijn gemotiveerd om de bus uit te gaan, de regen in. De meeste zijn al bekend met het fenomeen ‘how to get solt‘. Het landschap is schitterend.
De gids besluit om naar de Aurobindo Ashram te rijden te Auroville. Deze door zijn volgelingen geplande ideale stad, had een model van de ideale samenleving van de toekomst moeten worden. Toen de stad werd aangelegd is er zand uit 121 landen bijeen gebracht in een grote urn, een daad waarmee de eenheid van de mensheid werd benadrukt. Een mooi plekje in de middle of nowhere en vanuit Pondicherry moeilijk te bereiken. We eten wat in de Ashram en rijden daarna door naar het hotel.

pondicherry03

Pondicherry was 250 jaar een Franse Kolonie en sedert 1945 hoort het weer bij India. Er lopen hier politie agenten in Franse uniform en je kunt Frans eten.  Het regent nog steeds. We blijven op de kamer en kijken cricket. India’s first sport. Ton heeft last van zijn rug. Vanavond shoppen, eten en naar bed. Morgen vroeg weer op. We vertrekken om 8.00 uur, verder naar het zuiden. Hopelijk wordt het nog droog.