Open menu

In 1994 zijn we voor het eerst in Pattaya, op de klif in hotel Cosy Beach voor 3 nachten. Een mooi hotel met uitzicht op zee. Het prachtige strand is te bereiken via een steile trap (eraf is oké maar erop…..). Op het strand kun je volop eten, drinken,  je laten pedicuren en  masseren, en allerlei souvenirs  kopen van de vele ventertjes. Wel even goed onderhandelen natuurlijk.

pattaya 3Er zijn 4 hotels een condominium en een handvol winkeltjes. Hoofdzakelijk kleermakers. Buiten de hotels kun je buiten bij een soort stalletje met zitplaatsen in de openlucht wat eten. Dit plekje was Pattaya voor ons tot dat we met de reisleider de volgende dag voor het diner met het busje naar een restaurant reden waar we gezellig onder opera gezang hebben gegeten. Na afloop vertelde de gids ga maar winkelen, je kunt met de taxi makkelijk terug naar het hotel. Zo gezegd zo gedaan. Wij in de omgeving wat gewinkeld en daarna met de taxi (bathbus) terug naar het hotel. De taxi nam de toeristische route (dachten wij), nu weten we beter (gewoon over Beach road), en voor het eerst  na drie weken rondreis zagen we de beruchte Thaise bars met al de mooie Thaise “girls”, Thai boxers en slangen bezweerders. De volgende dag zijn we dit natuurlijk eens nader gaan bekijken, vooral de mannen hebben het reuze naar hun zin aan de bar terwijl de vrouwen met veel plezier aan het winkelen zijn, alles kost 100 bath, horloges, T-shirts, korte broeken, sjaals etc. etc., dus cadeautjes genoeg voor weinig geld.

We zijn nog vaak terug geweest in Pattaya en van daaruit zijn onze meeste rondreizen gestart.

pattaya 1Sinds april 2003 hebben we een appartement op de klif. Royal Cliff Garden Condominium (zie website).  Pattaya  verandert snel er wordt erg veel gebouwd, vooral voor de farangs. Er komen steeds meer grote supermarkten en warenhuizen bij en er zijn zelfs doe het zelf zaken en  grote meubelzaken. Voor elk wat wils. In 2003 moest je voor je inrichting nog naar Bangkok, dat is nu niet meer nodig, alles bij de hand. Alleen de infrastructuur is nog steeds als voorheen, er is niet meer doorheen te komen.