Open menu

Zaterdag 7 december 1996

Na het ontbijt vertrekken we naar Tasikmalaya. Een prachtige route. Onderweg is er een excursie naar de enige Hindoe Tempel in West Java.

tasikmalaya 02We stoppen met de bus en stappen over in dog cars. Paard en wagentje. Twee personen per kar. Na een ritje van 15 min. met fotostop voor een grote vijver met waterlelies, maken we halt bij een meertje waar we op bamboevlotten gaan overvaren. Het gaat niet echt snel en slim zijn ze ook niet, maar we komen zonder natte voeten aan, wat je van de anderen niet kunt zeggen.

De tempel stelt weinig voor. Het verhaal gaat dat de tempel in het meer lag en er jaren geleden werd gevonden. Het eilandje is leuk met een kleine kampong. We lopen nog wat over de plantage en rijstvelden. En varen tenslotte met het vlot terug naar de overkant. Waar de paard en wagentjes weer staan te wachten. We lunchen onderweg en gaan daarna door naar Tasikmalaya. Na het diner blijkt dat het hotel ook in trek is als de plaatselijke nachtclub. Allerlei mensen nemen plaats voor de microfoon om te zingen. De vreemdste figuren zie je wat drinken of dansen. Een ervan springt erg in het oog. Volgens onze reisleider is dat “Meneer van snol”.

Zondag 8 december 1996

tasikmalaya 01Met de bus naar Cipatujah. Een te lange bustocht (2,5 a 3 uur) door wederom een hele mooie omgeving. Wilma is nog steeds ziek.
We worden met muziek ontvangen en naar een soort overdekt terras geleid aan de rand van het strand. De muziek blijft spelen tijdens het thee drinken en we kijken hoe jongens de palmbomen inklimmen. Later wordt hier ook de lunch gebruikt. Na het eten gaan we weer in de bus naar een schildpad kwekerij. Hier worden schildpadjes gekweekt in aquaria, die later weer in zee worden uitgezet. In een teil zit een schildpad van ongeveer een jaar.
Als we naar het stand lopen worden wat schildpadjes in zakken gedaan, die als we ze los laten de zee onmiddellijk opzoeken en er in weg zwemmen. Terug de bus in en wat verder naar een karbouwenrace. Het is warm op het strand, dus maar snel een plekje in de schaduw zoeken. Weer terug naar Tasikmalaya, waar ons restaurant nu is omgetoverd in een disco. Moslim moeders houden hun dochters streng in de gaten. Na het diner (Bert was niet aanwezig en naar bed gegaan) nog wat gedronken en vroeg naar bed.