Open menu

Amsterdam  - Zurich - Singapore

Maandag 25 november 1996

We vliegen vandaag met een Boeing 747-400 van Garuda Airlines een Indonesische vliegmaatschappij van Amsterdam naar Singapore.
Na een tussenlanding in Zurich, die in plaats van de aangekondigde 45 minuten anderhalf uur duurt, stijgen we weer op, voor de vervolgvlucht naar Singapore. Het vliegtuig is maar half vol.

Singapore

Dinsdag 26 november 1996

singapore1 map

In Singapore landen we om 11.30 uur plaatselijke tijd. Het is nu 04.30 uur in Nederland. De luchthaven van Singapore is overweldigend. Groot en ruim en alles blinkt. Door de douane, de bagage opgehaald en naar buiten. Daar regent het erg hard, maar het is er wel 30 graden. De regenbui was overigens zo over. We werden opgehaald door een tweetal gidsen met een bus. Op naar het hotel. Kamer 1411 is voor ons gereserveerd. Even douchen en omkleden en dan de stad in.

We lopen naar de chinese wijk. Het lijkt op een grote toko en zo ruikt het ook. Een van onze vrienden reist voor het eerst  buiten Europa, en wat een boer niet kent eet hij niet, dus naar McDonald waar we een hamburger (samuraiburger) eten.
Terug naar het hotel, is het weer tijd voor het diner (een lopend buffet), dus voor elk wat wils. Nog een borreltje in de hotelbar, waar life muziek aanwezig is en dan vlug slapen. We zijn total loss.

 

Woensdag 27 november 1996

Om 07.00 uur worden we gewekt, de zon schijnt. Om 09.00 uur begint de rondrit door Singapore. De eerste stop is Indian town. Je ziet er veel spulletjes uit India (back to the 60’s).

singapore 2Dan weer verder naar de river side, voor  de tweede stop bij het standbeeld van de stichter van Singapore, Raffles. Hier wordt ons een schitterende blik gegunt op het oude en nieuwe Singapore.

Verder met de rondrit naar China town waar we een tempel  bezichtigen.

De volgende stop is boven op de berg van Singapore. Hier een boekje over Singapore gekocht.
Je hebt hier boven een schitterend uitzicht over de stad, de haven en de bijbehorende eilanden. De kabelbaan naar een van de eilanden vertrekt ook vanaf deze berg.

Weer verder naar een ‘stenenfabriek’ met toonzalen en verkoop van juwelen.

In de middag voor 23 Singapore dollars een boottocht gemaakt van ongeveer 2,5 uur, waarin een stop op een schildpad eilandje is opgenomen.
Met het openbaar vervoer (de bus) terug naar het hotel.

Diner in het hotel, daarna naar de beroemde Orchad Road.
Deze winkelstraat is echt super groot alle bekende en vooral grote merken, vindt je hier. De gevels zijn voorzien van geweldig grote verlichte kerstdecoraties, zoals ijspaleizen, kerstmannen, sleëen en vooral veel sneeuw. Ook van binnen zijn de gigantische winkels fantastisch verlicht en in kerstsfeer. De meeste verkoopsters dragen kerstmutsen met lichtjes of een muziekje. Toch raar om te zien in een stad waar geen Kerst wordt gevierd.
Met de taxi terug naar het hotel.