Open menu

Gouden driehoek Mekong River

De Mekong is een brede snelstromende rivier die altijd bruin van kleur is, tenminste de vele keren dat ik in het noorden of noord oosten aan de rivier was.

golden-triangle 6     golden-triangle 7

De gouden driehoek staat bekend om zijn drugs. In de bergen is het mogelijk om op onzichtbare plekken papaver te verbouwen en deze worden of werden verhandeld in de gouden driehoek.

golden-triangle 3 De driehoek bestaat uit Thailand, Laos en Myanmar. Als je met een bootje over de Mekong vaart (je kunt overal wel een bootje huren) zie je duidelijke hoe rijk Thailand is en hoe arm de buurlanden zijn. Tegenwoordig kun je een stop maken opeen klein eilandje wat grondgebied is van Laos. Gewoon geld verdienen aan toeristen, er zijn alleen een handvol winkeltjes met de geijkte souvenirs. Je krijgt geen stempel van grensovergang al staat er wel een “douanepost”. Het is in Thailand verboden te gokken dus hebben de Thai een casino gebouwd in een buurland aan de rivierkant waar je wel mag gokken. Het “paradise”.  Als je de weg langs de rivier volgt zie je aan de linkerkant de rivier met veelal Chinese schepen die worden geladen en gelost. Aan de rechterkant zijn veel tempels en kleine dorpjes met marktjes aan de kant van de weg. Verder de rivier bedding volgend rijdt je door een schitterende landelijke omgeving met  prachtige uitzichten over de rivier.