Open menu

nongkhai 3Als je in Langere tijd in Thailand verblijft moet je om de drie maanden het land verlaten zodat je een nieuwe stempel en een nieuwe visumkaart in je paspoort krijgt ook al heb je een geldig Thais visum van een jaar of zelfs drie jaar in je paspoort dan nog ben je verplicht je paspoort opnieuw af te laten stempelen. Die kun je laten doen via georganiseerde visa runs naar bijvoorbeeld Cambodja of je gaat zelf een paar dagen het land uit of bij een grensovergang een stempel halen (en natuurlijk betalen).

nongkhai 5We rijden van Primai door naar Nonkai het is al schemerig als we aankomen en dat maakt het zoeken naar een hotel wat lastiger. Als we langs de Mekong rijden zien we allerlei pensionnen, maar onze keuze valt op een mooi uitziend hotel, wat vol blijkt te zijn,  we worden doorverwezen naar een volgend hotel. We treffen het er is plaats, dit hotel ligt rechtstreeks aan de Mekong en we kunnen vanuit onze kamer de vriendschapsbrug met Laos zien waar we over moeten om naar Vientiane te gaan.


nongkhai 6Nonkai heeft een erg leuke overdekte dagmarkt aan de rivier waar je allerlei souvenirs kunt kopen de stuken goedkoper zijn dan in Pattaya of Bankok. De markt sluit om 18.00 uur. De overige winkels gaan ook tussen 18.00 en 20.00 uur dicht. De stad zelf gaat er een beetje uitgestorven uitzien, maar in de restaurantjes en aan de waterkant is het een levendige bedoening.  Er logeren veel backpackers die door Laos gaan trekken. De dorpjes in de omgeving van Nonkai aan de Mekong houden zich vooral bezig met het verbouwen en verwerken van tabak. Overal in de uiterwaarden zie je tabakplanten en tabakbladeren die uitgespreid op tafels liggen te drogen.

nongkhai 7Op het busstation van Nonkai kun je een ticket kopen om met de bus naar de brug te gaan of je neemt een taxi die je voor weinig geld naar de brug brengt. Voordat je de brug over mag, moet je eerst formulieren halen bij een loket op de brug, formulieren invullen pasfoto’s bijvoegen en natuurlijk dollars of euro’s betalen voor een Laos visum.  Even gaan zitten en wachten tot je vanuit een ander loket wordt opgeroepen om je paspoort met visum te komen ophalen.  Dan loop je naar de douane post van Laos laat je paspoort zien, krijgt een stempel en je kunt door naar Laos met bus of taxi.

Als we v ertrekken vanuit Nonkai zien we onderweg aan de kant van de weg grote zwarte rotsen met een Thaise naam, we besluiten te stoppen en een kijkje te gaan nemen. Het blijkt een groot tempelcomplex te zijn aan de rivier in een prachtige tuin. Leuke stop.