Open menu

Maandag 9 december 1996

Na het ontbijt de bus weer in. Nu voor een gelukkig niet zo’n lange rit naar het kustplaatsje Pangandaran. Als we aankomen in het strandhotel giet het. We zouden naar het natuurreservaat Cagar Alam gaan om apen te bekijken maar het blijft regenen. Zittend op het balkon drinken en lezen we wat. Kortom een rustige dag.

Dinsdag 10 december 1996

pangadaran 02 Vandaag staat een excursie, de Green Canyon Tour op het programma. We besluiten het maar wat rustig aan te doen. Ton en Wieneke zijn nu ook al verkouden. Na het ontbijt om 09.00 uur gaan Wilma en Ton wat rondlopen, terwijl de anderen naar het strand gaan om wat te zwemmen en te zonnen. Het is nu stralend weer. We lopen door het dorpje naar de markt (toko), een echte dorpsmarkt waar groente, vlees, vis, fruit etc wordt verkocht. Met de betjak gaan we terug naar ons hotel. Als we goed en wel terug zijn, komen ook de anderen terug van het strand, zo rood als kreeften.

Na de lunch gaan we naar de apen in het natuurreservaat. We komen door een vissersdorpje en besluiten hier morgenochtend naar toe te gaan. In het natuurreservaat zitten twee soorten apen. De zwarte apen zitten in de bomen en komen er niet uit, terwijl het andere soort met je mee blijft lopen.
Al met al leuk om te fotograferen. Ook de herten en de eekhoorntjes laten zich nog even zien. Het wordt weer donker, en als we in de bus zitten regent het weer, het valt met bakken uit de hemel. Bij het hotel staat de masseuse klaar om de hele ploeg, behalve Ton te masseren. Lekker hoor. Wilma slikt al dagen drankjes en codeïne tabletten voor haar verkoudheid. Het schiet niet op.

Woensdag 11december 1996

pangadaran 01Iedereen is na het ontbijt in een soort carnavalspak (kampong pak) per betjak naar een kampong (niet toeristisch) vertrokken. Wij gaan na het ontbijt lopend naar het vissersdorpje. De plaatselijke bevolking is volop bezig de netten binnen te halen. Heel veel werk voor weinig vis. We lopen door het dorpje weer terug.

Bert is gisteren vreselijk verbrand maar gaat ‘s middags toch zwemmen met Kenneth. De rest van ons groepje doet niet veel. Lekker twee dagen rust gehouden.