Open menu

Dinsdag 21 oktober 1997

Vandaag van Jaipur naar Agra. Om 7 uur rijden we aan . Om 10.00 uur maken we een thee stop, daarna verder naar Keoladeo National Park Bharatpur. Een vogelreservaat. We huren een paard met wagen en gaan het park in. De bestuurder laat ons de mooiste vogels zien. Iedere keer lopen we een stuk zachtjes achter hem aan en laat hij ons slangen, reigers, ooievaars, uilen, ijsvogeltjes en andere watervogels zien.

agra 1 agra 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug in de bus gaan we door naar Fatehpur Sikri, de voormalige hoofdstad van de Moghulvorst Akbar. De gids die ons rondleidt kan hier alleraardigst over vertellen. In ieder geval had de vorst aan vrouwen geen gebrek (hij liet voor iedere vrouw een eigen huis bouwen) maar om zonen te krijgen had hij een heilige man nodig die in deze tempel begraven ligt. Je kunt een wens doen, die als je er in gelooft uitkomt, dus gaan we bloemen strooien en een touwtje aan het hek knopen, daarna rondje lopen en nog wat wierrook branden. Je weet maar nooit.

In het hotel aangekomen zijn weer moe. We gaan nog even zwemmen en  eten buiten aan het zwembad.

Woensdag 22 oktober 1997

agra 3

Om 6 uur naar de Taj Mahal, een mausoleum voor Muntar, de vrouw van Sjah Jahan, met riksja's die voor de gele dag ingehuurd zijn.
De Taj Mahal is werkelijk prachtig veel mooier dan op foto's en immens groot. Je kunt moeilijk omschrijven waardoor hij zo mooi is, de hoogte, de omgeving, de kleuren. Waarschijnlijk alles samen, je voelt je erg klein. We zijn vroeg weggegaan vanwege de zonsopkomst, maar de zon laat een beetje afweten, het is bewolkt en heiig. Er zijn allerlei mensen aan het werk bij de fonteinen want om 10 uur wordt er een VIP verwacht. De Taj wordt dan ontruimd voor het gewone publiek.

 

 

 

 

 

 


Om 8 uur gaan we ontbijten in een klein restaurantje in de omgeving van de Taj op het dak, daarna willen we naar het Agrafort maar volgens de riksja-boy is het tot 12.00 uur gesloten. Dan maar naar de bazaar maar deze schijnt plotseling ook gesloten te zijn. Dus laten ze ons allerlei souvenir winkeltjes zien. Erg duur en erg luxe. Marmershops, kledingshops en jewels. Even thee drinken. En dan naar het fort.

agra 4Het Agrafort is weer uit de bekende roze stenen gebouwd. Ze zijn het fort aan het opknappen, het ziet er goed uit. In dit fort zat de man, opgesloten door zijn zoon, die de Taj Mahal liet bouwen. Hij kon vanuit zijn kleine kamertje naar de Taj kijken.

 

 

 

 

agra 5Na Agrafort gaan we lunchen. De riksja's brengen ons naar een restaurant. Het ziet er prima uit. We vragen om bier (staat niet op de kaart) en krijgen het, ingeschonken in een Fred Flinstone-achtige beker. Zo ziet niemand dat er bier inzit, want voor bierverkoop hebben ze geen vergunning.

Na nog een marmer shop gaan we terug naar het hotel. We gaan wat lezen en slapen.

 

 

 


 

 

 

Om half acht staan de boys weer klaar om ons naar restaurant Zorba Budda te brengen voor het diner. Wel even wachten voor we naar binnen kunnen, maar we krijgen hier wel  het lekkerste menu van de hele rondreis voorgeschoteld. Echt de moeite van het wachten waard.